U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Jaarrekening voortaan verplicht aanleveren met SBR bij de Kamer van Koophandel

Gepost 2017/03/06

Ook het aanleveren van rapportages middels SBR hoort tot het dienstenpakket van ABDelfzijl. Middels ons persoonlijke overheidscertificaat (PKI) kunnen wij uw gegevens veilig en direct, rechtstreeks, aanleveren via het digitale kanaal voor overheidsdiensten.

Verplicht aanleveren bij de KvK en banken

Vanaf boekjaar 2016 is het voor rechtspersonen in de bedrijfsklasse micro en klein verplicht de jaarrekening bij de KvK te deponeren middels SBR.


Voor het aanleveren van gegevens aan banken geldt de aanleveringsplicht vanaf 1 april 2017.

Voor middelgrote rechtspersonen is de aanlevering met SBR verplicht vanaf boekjaar 2017 en, zoals het nu lijkt, vanaf boekjaar 2019 voor grote bedrijven. Gegevens kunnen vanaf dan enkel nog digitaal worden ingezonden.

 

SBR

SBR staat voor 'Standard Business Reporting', oftewel: 'StandaardBedrijfsRapportages'.

Middels de software die is gemaakt voor SBR wordt aan alle gegevens een plek toegewezen op een vooraf afgesproken plaats. Dit wordt de taxonomie genoemd, zie het als een soort sjabloon. Dankzij deze taxonomie, SBR, kan een format dus in principe universeel worden ingezet.

Door een boekhouding in te richten volgens de taxonomie van SBR kunnen gegevens opnieuw worden gebruikt. Hierdoor kunnen diverse rapporten voortaan automatisch worden opgesteld en gedeponeerd. Door het proces zoveel mogelijk te automatiseren worden er naar verwachting minder fouten gemaakt. Daarnaast wordt er bespaard op het milieu doordat er minder papier nodig is en op de portokosten, omdat gegevens niet meer 'hard copy' via de post wordt ingestuurd aan de Kamer van Koophandel.

 

Aanlevering gegevens met SBR door ABDelfzijl

Het verzorgen van uw jaarrekening, alsmede het deponeren van bijvoorbeeld uw publicatiestukken of liquiditeitsprognoses, kunt u met een gerust hart over laten aan ABDelfzijl.

Bij Administratiekantoor & Belastingadviesbureau Delfzijl gaan wij graag mee met de tijd. We ondernemen graag toekomstgericht. Ondanks dat de SBR-aanleverplicht voor banken pas geldt vanaf 1 april 2017, zijn wij alvast voorbereid.

Dus de aanlevering van de documenten zoals bijvoorbeeld uw publicatiestukken of liquiditeitsprognose voor instanties als de Kamer van Koophandel, Belastingdienst, Centraal Bureau voor de Statistiek en banken, is voor ons geen enkel probleem.

Vanzelfsprekend verzorgen wij deze dienst dan ook graag voor u.

Middels ons persoonlijke overheidscertificaat (PKI) kunnen wij uw gegevens veilig en direct aanleveren via het digitale kanaal voor overheidsdiensten.