U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Blog

Regelmatig zult u hier een nieuw blogbericht vinden. 

Via deze blog willen wij u namelijk graag op de hoogte houden van nieuwtjes en wetenswaardigheden. Daarnaast gebruiken wij ons blog om u te voorzien van tips en advies.

 

Nieuwe btw-identificatienummer voor natuurlijke rechtspersonen, zoals ZZP-ers en eenmanszaken.

Gepost 2019/10/09

Het huidige btw-identificatienummer bestaat nu nog uit het burgerservicenummer van de ondernemer, omdat dit een inbreuk is op de privacy, aangezien personen kunnen worden herleidt aan de hand van het burgerservicenummer en gezien het risico op identiteitsfraude, heeft ook de Belastingdienst de plicht dit identificatienummer te 'anonimiseren'. Deze plicht vloeit voort uit de Algemene Verordening Persoonsgegevens. In Nederland houdt de Autoriteit Persoonsgegevens toezicht op de naleving van deze wetgeving. De toezichthouder heeft als eis gesteld dat uiterlijk 1 januari 2019 de Belastingdienst met een nieuw identificatiesysteem moet komen...

Lees de rest van deze post »

Bewaren, bewaren en nog eens bewaren!

Gepost 2019/05/08

Voor de Belastingdienst en daarmee voor uw aangifte(n) vormt, zeker voor ondernemers, de boekhouding als basis. Voor het kunnen uitvoeren van bijvoorbeeld belastingcontroles door de Belastingdienst, dient deze basis dan ook snel opvraagbaar en inzichtelijk te zijn...

Lees de rest van deze post »

Registratieformulieren machtigen intermediair voor inzage berichtenverkeer Belastingdienst

Gepost 2018/02/08

Berichtenverkeer Belastingdienst

Het elektronisch berichtenverkeer tussen de Belastingdienst en fiscale dienstverleners, boekhoud- en administratiekantoren (intermediairs) is alleen mogelijk als daarvoor toestemming is gegeven door ... 

Lees de rest van deze post »

Digitale facturen

Gepost 2017/08/09

In het huidige tijdperk wordt steeds meer gedigitaliseerd. Er is geen weg meer terug...!

Ook op het gebied van de boekhoudkundige administratie krijgt men hier steeds meer mee te maken. Daarom speciaal deze blog met als onderwerp: de digitale factuur.

  • Wat betekent de digitale factuur voor u, als ondernemer?
  • Welke administratieve verplichtingen komen er bij kijken?
  • Wat is de bewaartermijn van een digitale factuur?

Kortom: welke voorwaarden gelden er eigenlijk ten aanzien van (het bewaren van) de digitale factuur? U leest er alles over in deze special.

Lees de rest van deze post »

Deadline aangifte inkomstenbelasting 2016

Gepost 2017/03/31

De Belastingdienst heeft bepaald dat uitstelregelingsverzoeken voor de aangifte 2016 alléén in de periode vanaf 1 maart tot 1 april 2017 kunnen worden ingediend.

Uw aangifte kan echter nog worden ingediend tot 1 mei 2017.

Lees de rest van deze post »

Jaarrekening voortaan verplicht aanleveren met SBR bij de Kamer van Koophandel

Gepost 2017/03/06

Ook het aanleveren van rapportages middels SBR hoort tot het dienstenpakket van ABDelfzijl. Middels ons persoonlijke overheidscertificaat (PKI) kunnen wij uw gegevens veilig en direct, rechtstreeks, aanleveren via het digitale kanaal voor overheidsdiensten.

Lees de rest van deze post »

Belastingaangifte 2016

Gepost 2017/02/15

Zolang u niet in Andorra of Monaco woont, dan is het ook dit jaar weer raak: de belastingaangifte moet worden gedaan!

Het laten indienen van uw belastingaangifte is een stuk eenvoudiger dankzij de diensten van Administratiekantoor & Belastingadviesbureau Delfzijl.

Wat hebben wij nodig voor het invullen van uw belastingaangifte?

Lees de rest van deze post »

Verklaring geregistreerd inkomen online aanvragen

Gepost 2016/12/28

Sinds deze maand (december 2016) is het mogelijk online een verklaring geregistreerd inkomen te verkrijgen. Voorheen diende men hiervoor altijd te bellen met de BelastingTelefoon.

Lees de rest van deze post »

Wet DBA uitgesteld tot 1 januari 2018

Gepost 2016/12/28

De web DBA is vooraleerst uitgesteld tot januari 2018. In deze periode krijgen ZZP’ers en opdrachtgevers niet te maken met boetes en/of naheffingen. Ondertussen revalueert het kabinet het arbeidsrecht.

Lees de rest van deze post »

Door Belastingdienst berekende toeslagen 2015 mogelijk verkeerd

Gepost 2016/11/28

Wij adviseren onze klanten altijd met klem alle berekeningen die u van de fiscus ontvangt goed te controleren op eventuele foutieve gegevens.

Lees de rest van deze post »