Noordersingel 28

9934 AL Delfzijl

T: 05 96 63 00 14

F: 0596 63 00 73

www.abdelfzijl.nl

abdelfzijl@1-anders.nl

Openingstijden:

van maandag tot en met vrijdag 

's ochtends van

08:30 uur tot 12:00 uur en

1&Anders
Logo ABDelfzijl

's middags van

13:15 uur tot 17:15 uur

Belastingaangifte

Uitstelregeling

De belastingplichtige, u, kan bij de Belastingdienst uitstel vragen voor het inleveren van uw aangifte. Echter, omdat ons kantoor staat geregistreerd als belastingconsulent, mogen wij deze aanvraag ook voor u verzorgen. Wij kunnen uitstel aanvragen voor het indienen van uw aangifte voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) en voor de aangifte vennootschapsbelasting (VPB).

De aanmelding voor het gebruik maken van de uitstelregeling voor belastingconsulenten kan nog tot 1 mei 2020.

 

Hebt u niet tijdig aangegeven gebruik te willen maken van de uitstelregeling of twijfelt u of u automatisch bent toegevoegd aan de uitstelregeling, bijvoorbeeld omdat u voorgaande jaren ook gebruik maakte van de uitstelregeling?

 

Neem bij twijfel altijd even contact met ons op, zodat we één of ander kunnen uitsluiten.

 

Indien u te laat of helemaal niet hebt aangegeven gebruik te willen maken van de uitstelregeling, maar wel degelijk uitstel wilt voor het doen van uw aangifte inkomstenbelasting, dan is er nog één optie: met DigiD kunt u namelijk alsnog uitstel aanvragen voor het inleveren van uw aangifte inkomstenbelasting op de website van de Belastingdienst.

 

Als uw uitstelverzoek is goedgekeurd door de Belastingdienst, dan krijgt u hier bericht over van de Belastingdienst. In de brief zal staan tot welke datum het uitstel aan u is verleend. Dit is dan de uiterste datum dat uw aangifte moet zijn ingeleverd bij de Belastingdienst. Verzorgen wij uw aangifte? Dan ontvangen wij graag een kopie van deze brief met uiterste inleverdatum, zodat we u kunnen inplannen opdat uw aangifte tijdig kan worden ingediend.

 

Vraagt u zelf geen uitstel aan met uw DigiD, houd er dan rekening mee dat uw aangifte uiterlijk 1 mei 2020 door de Belastindienst moet zijn ontvangen. Verzorgen wij uw aangifte? Wacht dan niet tot de laatste dag met het aanleveren van uw gegevens, omdat wij dan niet kunnen garanderen dat wij uw aangifte op tijd kunnen indienen.

 

Wanneer u via het portaal van de Belastingdienst met uw DigiD zelf uitstel aanvraagt voor het doen van aangifte, houd er dan rekening mee dat u het ook zelf moet aanvragen voor uw eventuele fiscale partner. Dit gaat niet automatisch wanneer men het zelf met zijn DigiD bij de Belastingdienst aanvraagt. Uw eventuele partner vraagt het uitstel met zijn eigen persoonlijke DigiD aan in zijn aangifte-omgeving op de website van de Belastingdienst.nl.