Noordersingel 28

9934 AL Delfzijl

T: 05 96 63 00 14

F: 0596 63 00 73

www.abdelfzijl.nl

abdelfzijl@1-anders.nl

Openingstijden:

van maandag tot en met vrijdag 

's ochtends van

08:30 uur tot 12:00 uur en

1&Anders
Logo ABDelfzijl

's middags van

13:15 uur tot 17:15 uur

Belastingaangifte

Uitstelregeling

De belastingplichtige, dat bent u, kan bij de Belastingdienst uitstel vragen voor het inleveren van de aangifte, maar dit kunnen wij ook voor u doen. Ons kantoor staat namelijk geregistreerd als belastingconsulent, en omdat wij daardoor een beconnummer hebben mogen wij deze aanvraag voor u verzorgen.

 

Wij kunnen uitstel aanvragen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting (IB) en voor de aangifte vennootschapsbelasting (VPB). Het uitstel kan dus door ons worden aangevraagd voor ondernemers, ondernemingen én particulieren

 

Voor meer informatie omtrent de uitstelregeling voor belastingconsulenten verwijzen wij u graag naar de pagina 'Uitstelregeling'. Door te klikken op deze regel gaat u rechtstreeks naar de pagina toe.

Jaren

Aanslaggrens

Teruggaafgrens

2019

€ 47

€ 16

2018

€ 47

€ 15

2017, 2016 en 2015

€ 46

€ 15

Tabel: bedragen aanslaggrens en teruggaafgrens, zie tekst hierboven onder het kopje 'Aanslaggrens en teruggaafgrens voor een korte toelichting op de tabel.

Aangifte inkomstenbelasting (IB/PVV)

Wist u dat u, ook wanneer u geen uitnodiging tot het doen van uw belastingaangifte ontvangt van de Belastingdienst, u soms toch verplicht bent om aangifte te doen?

Dit heeft te maken met de aanslag- en de teruggaafgrens.

Aanslaggrens en teruggaafgrens

Verwacht u geld terug te krijgen?

Wanneer het bedrag even groot of groter is dan het bedrag van de teruggaafgrens, dan ontvangt u het teveel van de Belastindienst terug via uw aangifte inkomstenbelasting. De hoogte van de bedragen die gelden als grens voor het wel of niet moeten betalen van belastingaanslagen of het ontvangen van teruggaven verschillen per jaar. U kunt in het overzicht hieronder aflezen welke bedragen daarvoor gelden.

Uitzonderingen op de regel

Er gelden overigens uitzonderingen voor de aanslag- en de teruggaafgrens wanneer u gedurende het belastingjaar een voorlopige aanslag ontving of elke maand betaalde via de voorlopige aanslag.

Wanneer dit het geval is, dan kunt u ook geld terugkrijgen bij bedragen die lager zijn dan de teruggavegrens. Vice versa geldt het zelfde: u betaalt bij een voorlopige aanslag soms ook belasting ondanks dat uw bedrag onder de aanslaggrens ligt. In de tabel hieronder ziet u per jaar om welke bedragen het gaat.

Hulp bij uw aangifte

  • Wilt u graag weten hoe het zit?
  • Benieuwd of u geld terug krijgt of moet bijbetalen?
  • Vragen over uw voorlopige aanslag?
  • Wilt u de voorlopige aanslag of bijvoorbeeld uw huur- of zorgtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten?

 

Neem dan contact op met ons kantoor.

 

Wij zijn u graag van dienst en kunnen door onze rechtstreekse, beveiligde verbinding met de Belastingdienst wijzigingen vaak direct doorgeven.

 

Soms kan een wijziging niet direct worden doorgevoerd, omdat wij voor bepaalde fiscale zaken afhankelijk zijn van uw machtingsregistratie.

 

Indien u akkoord gaat met onze dienstverlening kunnen wij de machtiging voor u aanvragen.

 

Hoe dit werkt en wat u daarvan merkt kunt u teruglezen op de pagina die wij daar speciaal aan hebben gewijd: Machtingsregistratieformulieren. Klik op deze regel om rechtstreeks naar de informatie toe te gaan.

Wilt u uw aangifte inkomstenbelasting door ons laten verzorgen? Download dan onze IB checklist voor een handig overzicht van welke gegevens wij van u nodig hebben voor het kunnen verzorgen van uw belastingaangifte.

 

De IB Checklist downloadt u door op deze regel te klikken (opent in nieuw venster).

 

 

Indien u liever een gedrukte versie van de checklist hebt, neem dan even telefonisch of per e-mail contact met ons op om uw adresgegevens door te geven. We sturen u, met genoegen en uiteraard kosteloos, een exemplaar van onze checklist toe.

Wanneer het door u te betalen bedrag even groot is of groter dan het bedrag van de aanslaggrens, dan moet u belasting betalen over uw inkomsten: de inkomstenbelasting (IB).

Andere fiscale dienstverlening

Wist u trouwens dat u ook voor het doen van de aangiften ter zake andere belastingen bij ons kantoor terecht kunt?

 

Te denken valt hierbij aan de:

  • aangifte omzetbelasting (OB) (inclusief suppleties),

  • aangifte vennootschapsbelasting (VPB),

  • aangifte intracommunautaire prestaties (ICP),

  • successierechten, enz.

 

 

Bezwaarschriften

Daarnaast verzorgen wij ook bezwaarschriften wanneer u het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst en we beantwoorden, mits wij uw aangifte hebben verzorgd, ook voor u eventuele vragenbrieven van de Belastingdienst. 

 

 

Fiscaal advies op maat

Ook voor fiscaal advies kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe woning of de financiering van een bedrijfspand. Wij verzorgen belastingadvies op maat, zowel voor ondernemers (inclusief agrariërs) als particulieren.

Persoonlijk advies

Wilt u graag persoonlijk advies of langskomen voor het maken van een afspraak? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons via 05 96 63 00 14 of via het contactformulier op onze website (klik om te openen).

Aangifte inkomstenbelasting